19:00:23
Vit chokladkladdkaka med med mörk choklad dekor

Jag tyckte den här kakan var jätte god men kakan kan bli lite mörk så efter ett tag kan man he på aliminjumfolie så inte kakan blir helt svart på ut sidan och kvar smet i mitten.
- 100 g smör
- 100 g vit choklad
- 2 dl strösocker
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 krm salt
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- Mörk choklad till garnering
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
- Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
- Rör ner socker, vaniljpulver, salt och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mjölet i smeten. Häll den i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
- Låt kakan bli ordentligt kall innan du ringlar chokladen över kakan.